• Advies in de winkel
  • Grote eigen voorraad
  • De beste a-merken op MX-gebied
  • Levering door heel Benelux, ook motoren en moto-bikes!

Young Motion MX2 2024

Geplaatst door Jay 12-02-2024 0 Reactie(s)

2024 MX2 World Championship team

Young Motion powered by Resa is een team dat deelneemt aan het wereldkampioenschap motorcross. In 2024 zullen we deelnemen aan de MX2-serie met 3 rijders.

De mensen achter het team hebben een passie voor motorcross, en we streven ernaar om de lokale motorcrossscene te ondersteunen, evenals een paar echte privérijders.

 

Filip Olsson


Young Motion powered by Resa verwelkomt Zweedse MX2 GP-rijder Filip Olsson voor het seizoen 2024

Nederland, 8 december 2023 - Young Motion powered by Resa, het GP-team uit Nederland, kondigt met trots de toevoeging aan van de 21-jarige Zweedse MX2-rijder Filip Olsson aan hun roster voor het komende seizoen 2024.

Met bijna 30 Grand Prix-starts brengt Filip Olsson een schat aan ervaring naar het team. In het wereldkampioenschap van 2023 toonde Filip zijn talent door overall 20e te eindigen in een gedeeltelijke campagne, met een indrukwekkende beste prestatie van 12e.

Rene Satink - Technisch Manager: "We zijn erg blij om Filip aan ons team toe te voegen, omdat hij precies het type rijder is waarmee we willen werken. Hij heeft de afgelopen 2 jaar als echte privérijder in Grand Prix gereden en heeft ruim 100 GP-punten gescoord in zijn carrière. We geloven dat we Filip kunnen helpen de volgende stap te zetten en te strijden voor top 10 resultaten."

Filip Olsson: "Ik ben blij met de resultaten en snelheid die ik de afgelopen 2 jaar heb laten zien in het Wereldkampioenschap, vooral na een moeilijke voorbereiding in '23 vanwege het breken van mijn been aan het einde van '22. Ik voel dat ik met een goede winter de volgende stap kan zetten en werk daar hard aan. Een verbeterpunt dat ik zie, is dat ik me meer kan focussen op training en races, wat als privérijder die al het werk zelf moet doen, vaak uitdagend is. Daarom ben ik blij om te tekenen bij Young Motion powered by Resa."

Filip Olssons schema voor 2024 omvat de meerderheid van de Europese MX2 Grand Prix-evenementen, evenals de Dutch Masters en het Zweeds kampioenschap aan boord van een KTM. In deze races wordt hij vergezeld door teamgenoten Arvid Lüning en Sampo Rainio, die eerder in het tussenseizoen bij het team hebben getekend.

 

Sampo Rainio


Sampo Rainio en Young Motion powered by Resa tekenen contract voor het MX2 GP-seizoen 2024

Nederland, 6 november 2023 - Young Motion powered by Resa heeft een overeenkomst getekend met Sampo Rainio voor het MX2 GP-seizoen 2024. Sampo is 19 jaar oud en afkomstig uit Finland, en hij eindigde als 5e in het EMX 2-takt kampioenschap terwijl hij de MX2-titel in Finland won. Hij zal deelnemen aan de meerderheid van de Grand Prix, evenals de Dutch Masters en het Finse nationale kampioenschap.

Ron aan de Stegge, Team Eigenaar: 'Sampo is nog steeds erg jong en heeft voornamelijk als privérijder geracet in Finland vorig seizoen. Hij heeft slechts beperkte EMX-campagnes in zijn carrière gedaan, maar in de 4 races die hij in 2023 deed, maakte hij indruk op ons in elke ronde: Top 5 overall in EMX 2T, 14e in de kwalificatie in zijn GP-debuut, 10e in EMX250 in Zweden en top 10 in de kwalificatie in EMX250 in Letland. Met de snelheid die hij heeft laten zien, verwachten we dat hij meteen competitief zal zijn en verder zal verbeteren gedurende het seizoen.

Sampo Rainio: 'Het is geweldig om de kans te krijgen om naar het GP-niveau te gaan. Ik heb de afgelopen drie jaar EMX250 gedaan en ben sterk verbeterd om top 10 resultaten te behalen, dus ik voel me nu klaar om een stap omhoog te maken. Ik zal mijn fysieke training voortzetten in Finland voor de komende maand of zo, dan naar een trainingskamp gaan in Zuid-Europa en daarna beginnen met voorbereidingsraces in Nederland om goed voorbereid te zijn op de eerste GP. Ik ben opgewonden en kan niet wachten om aan de slag te gaan!'

Rainio is de tweede ondertekening van het team, naast Arvid Lüning. Het team zal hun derde rijder in de komende weken aankondigen.

 

Arvid Lüning


Arvid Lüning sluit zich aan bij Young Motion powered by Resa voor het MX2 Grand Prix-seizoen 2024

Nederland, 18 oktober 2023 - We zijn verheugd aan te kondigen dat Arvid Lüning, de 22-jarige rijder uit Zweden, een overeenkomst heeft bereikt met Young Motion powered by Resa voor het MX2 GP-seizoen 2024. Arvid maakte dit jaar zijn debuut in het MX2 Wereldkampioenschap, waarbij hij overall 21e werd met 53 punten en een beste resultaat van 13e.

Ron aan de Stegge, Team Eigenaar: 'We hebben Arvid's prestaties gedurende het GP-seizoen nauwlettend gevolgd, en hij heeft consequent zijn potentieel laten zien om punten te behalen, ongeacht de baancondities. Het is indrukwekkend om te zien dat hij, ondanks zijn jonge leeftijd, een geweldige communicator is en begrijpt welke ondersteuning hij nodig heeft om de volgende stap te zetten. We geloven dat we de nodige ondersteuning op GP-niveau kunnen bieden om hem te helpen zijn doelen te bereiken.'

Arvid Lüning: 'Dit GP-seizoen is een positieve ervaring voor mij geweest, en ik geloof dat ik met een sterke voorbereiding verder kan komen. Mijn partnerschap met Young Motion powered by Resa is een essentieel onderdeel van dit plan. Dit jaar opereerde ik als privérijder met mijn vader, en we geloven dat toetreden tot het team me in staat zal stellen me meer te concentreren op mijn training, wat uiteindelijk mijn resultaten zal verbeteren.'

Arvid zal deelnemen aan de meerderheid van de Grand Prix, evenals de Dutch Masters en het Zweeds nationaal kampioenschap.