E-Bike aanschaffen? Tips!

Geplaatst door Martine 22-05-2017 0 Reactie(s) Nieuws,

 

Denk jij er over om een E-Bike aan te schaffen en heb je je oog laten vallen op een Brinco maar weet je nou niet precies hoe het allemaal zit met de verschillende modellen of bijvoorbeeld de wet- en regelgeving? Hieronder staan enkele tips en uitleg om een goede keuze te maken in welk type het beste bij jou past. 

 

 

Stap 1: Welke Brinco past bij jou?

 

 

Wil je een Brinco aanschaffen, dan kun je in principe elke snelheid op elk model toepassen, je bent dus niet afhankelijk van type in combinatie met snelheid. De Moto-Bikes zijn bijna allemaal gelijk, echter alleen de mapping wordt aangepast. Dat is makkelijk! Denk er wel goed over na met wat voor een doel je de Brinco aanschaft. Wil je deze voor het extremere mtb/offroad werk (R, RE of C) of liever voor het zonder zweten op het werk aankomen, lekker op een hippe manier een terrasje pakken of elke dag over de afsluitdijk moeten fietsen met tegenwind waarbij je wel wat ondersteuning kan gebruiken (S)? Het kleine verschil tussen deze twee opties zit 'm in de vering (dnm Schock) en de banden (Schwalbe). De eerste drie types (R, RE en C) hebben noppenbanden. De R is de 'kale' uitvoering, zonder kenteken, zonder verlichting (supernova) en zonder zijstandaard. De RE heeft dat allemaal wel en de C is vervolgens wat lager geveerd met toch de noppenbanden. De S uitvoering is de echte citybike. Lager geveerd maar alles er op en eraan, met dikke banden voor optimaal rijcomfort. Voor alle modellen geldt; het is de Tesla onder de fietsen, deze 'gadget' moet je gewoon hebben! 

 

Woon-werk verkeer met een speedbike. Een speedbike is uitermate geschikt als vervanger van de auto, bijvoorbeeld voor woon-werk verkeer. Wil jij snel op je werk zijn én sportief bezig zijn, zonder bezweet op je werk aan te komen? Dan is dit een ideaal vervoersmiddel! Nóg een voordeel; je staat nooit meer in de file!

 

 

Stap 2: Welke snelheid past bij jou?

 

Vervolgens krijg je van je dealer de vraag welke snelheid je op je Moto-Bike wilt. En daar moet je even goed over nadenken. Hier komt namelijk de wet- en regelgeving om de hoek kijken. In principe kun je de mapping altijd weer aanpassen, maar je zult de Moto-Bike dan weer opnieuw moeten laten keuren door de RDW.  Hieronder wordt per snelheid uitgelegd wat de consequenties voor je zijn. Je kunt uit onderstaande drie opties kiezen: 

  • 25 km/h 

  • 45 km/h

  • 60 km/h

                          

 

25km/h

Wil je graag een 25km/h bike, dan krijg je er een blauwe kentekenplaat bij. Je hebt dan een snorfiets kentekenplaat. Je hoeft geen helm op en dient alleen een rijbewijs/brommercertificaat te hebben, ofwel het AM- of B rijbewijs. Je hoeft niet op de weg tussen de auto's te rijden en kan het fietspad aanhouden. 

 

 

 

 

 

 

45km/h 

Voor mensen die graag iets sneller op hun eindbestemming willen zijn of gewoonweg van meer rijwind houden, is er de 45km/h variant. Je hebt nu een Moto-Bike waar een geel plaatje op komt. Hiervoor heb je een rijbewijs/brommercertificaat nodig. Een integraalhelm of brommerhelm is niet nodig, een sportieve helm zal voldoende zijn. Je plaats op de weg is nu tussen de auto's. Gelukkig heb je met een Brinco 2000watt ondersteuning en 60nm koppel, waardoor je in de meeste gevallen sneller op de juiste snelheid zit dan de gemiddelde automobilist. Wel heerlijk dat je de files kan omzeilen en niet meer in de file hoeft te staan!

 

 

 

 

60km/h

Voor de racers onder ons. Mannen en stoere vrouwen die harder willen. Geen poespas op de bike, geen kenteken, gewoon snel en oerdegelijk. Met de R is het dus niet de bedoeling de openbare weg te betreden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3.  Zakelijk? Brand Your Bike!

 

Voor een kleine meerprijs is het mogelijk de Moto-Bike geheel in eigen huisstijl te laten ontwerpen! Hoe tof is het dat je deze gadget bezit, en dan ook nog in eigen stijl!? Branding is een van de belangrijkste aspecten in welk bedrijf dan ook. Klein, groot, retail of b2b. Eigenlijk is het simpel; jouw brand, ofwel merk, is jouw belofte aan je klant. Het vertelt ze wat ze kunnen verwachten van jouw producten en/of diensten en het onderscheidt je van je concurrenten.

 

Voor bedrijven is de 'Bultaco Branded Bike' natuurlijk een ideaal promotiemiddel om in te zetten bij je bedrijfsbekendheid.  Zie je deze blikvanger al door de stad sjeezen met jullie eigen logo er op?

 

Uiteraard is dit voor iedereen mogelijk, ook wanneer je de Brinco privé aanschaft. 

Psst.. Overleg even met Resa-Racing over de mogelijkheden! En dat kan ook hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 4. De financiën 

Oke, je weet nu welke bike je wilt. Nu gaat het moment volgen dat hij afgerekend dient te worden. Tik je hem zo af, of verdeel je liever (een deel van) het bedrag en smeert het uit over een wat langere tijd? Ook dat is mogelijk. Als de Brinco je nét boven je budget stijgt kun je toch op een aantrekkelijke manier het restbedrag maandelijks betalen. Je Brinco neem je uiteraard op de dag zelf al mee!

Fietsplan: Het bekende fietsplan is natuurlijk al afgeschaft maar dat betekent niet meer dat een fiets via je werkgever aanschaffen niet meer mogelijk is. Er bestaat namelijk een Werkkostenregeling (WKR). Je werkgever mag je dan (maximaal) € 0,19ct per kilometer geven als kilometervergoeding. Ook kan je werkgever je een renteloze lening aanbieden voor de aanschaf van je fiets. Deze is zo afbetaald als je de kilometervergoeding gebruikt voor het aflossen! Meer weten?

 

 

 

 

 

 

Stap 5. Actie! Maak een testrit 

Nadat je je georienteerd hebt en weet op welke Moto-Bike jij je zinnen hebt gezet, is het natuurlijk de tijd om actie te ondernemen. Zonder direct duizenden euro's te investeren, wel zo prettig om hem even te kunnen 'testen'. Een testrit is van groot belang om de juiste keuze te maken. Kom een gratis testrit maken bij Bultaco Twente, aan de Oude Boekelosweg 1a in Hengelo. 

 

Wist je dat Bultaco Twente ook regelmatig Experience Days organiseert in samenwerking met Bultaco Nederland? Op zondag 30 juli a.s. vindt er een plaats op het circuit van MX Airtime in Beckum! Meld je hier gratis aan voor deze Experience Day en houd onze site in de gaten!

 

                                           

 

 

 

Wil je je alvast inlezen op de specificatie van de verschillende types Brinco's? Klik dan HIER om naar het complete gamma te gaan!

 

Laat een bericht achter