Red Bull Knock-out; Zand Zee en Crossen op het strand!

Geplaatst door Martine 08-11-2018 0 Reactie(s) Producten,Nieuws,

Ben jij al klaar voor de Red Bull Knock Out?

 

Jaaaaaa! Op 10 november aanstaande vindt de Red Bull Knock Out 2018 plaats. Het is de 6e editie van de zwaarste strandrace ter wereld. 

Voor de Red Bull Knock Out is het handig om goed voorbereid te zijn.

 

Onze René rijdt dit jaar wederom mee en zorgt er zelf ook voor dat zijn motor goed is voorbereid om deze editie weer de finish te halen en op een mooie plaats te eindigen... 

 

Er zijn diverse zaken die moet checken voodat je kunt beginnen aan de uren durende strijd op het strand... 

 

Wij hebben hier een checklist om je optimaal voor te bereiden voor de Red Bull Knock Out.

 

Waar moet je specifieke aandacht aan besteden? 

 

1. Een goede ketting. De ketting moet in goede staat zijn om lang te kunnen rijden. Niet te weining speling in verband met het vele zand wat er tussen kan gaan zitten. Vraag bij Resa-Racing wat voor jou motor de beste ketting is. 

 

2. Een achtertandwiel met moddergroef i.v.m vast lopen van de ketting. (zand ertussen)

 

3. Een goeie schoepenband voor voldoende grip. Bijvoorbeeld de Dunlop MX12 of de nieuwe Pirelli schoep.

 

4. Uiteraard een schoon luchtfilter.

 

5. Een luchtfilter netje. Zodat je minder snel het filter dicht hebt zitten. 

 

6. Spuit de motor volledig in met PPF-52 Spray. Dit als protectie tegen het zout en het voorkomt corrosie achteraf.

 

7. Goede koppeling, niet in half versleten staat. 

 

8. Koelvloeistof. Je motor zal het behoorlijk warm krijgen tijdens deze drie uur durende strijd. Een goede koelvloeistof hierbij is belangrijk. Denk aan Putoline Coolant. 

 

9. Snelvultank. hoe makkelijk is het als je twee keer zo snel kunt tanken? Resa biedt ook een snelvultank, bijvoorbeeld de TUF 

 

10 Grote tank? Vraag in de weken voorafgaand aan de RBMX eens of dit beschikbaar voor jouw motor is.  Per motortype verschilt dit en is niet voor elke motor mogelijk. Met een grotere tank op je motor hoef je minder vaak stoppen.   Maar dat is natuurlijk een keuze en hoort bij het spelletje... 

 

11. Warme handschoenen. Als je handen te koud zijn, heb je geen controle meer over je gas en remmen. En wat denk je dat er gebeurd met je handen als je in november langs het strand van Scheveningen raast met wind en water? Juist, ja. Een handschoen met Neopreen is prettig en houdt wind en (de sommigen) water buiten. Let goed op of jij een dikkere of juist dunnere handschoen prettig vindt. Het is een lange rit, dus je handschoenen zijn erg belangrijk :)

 

12. Meerdere Crossbrillen. In plaats van je helper elke bril schoon te laten maken kun je er ook voor kiezen om een paar brillen voor te bereiden en een droge, schone bril op te zetten tijdens je pitstop. Bereid dan ook bij mooi weer brillen voor het een zonneglas of irridium lens. 

 

13. Rolletjes voor in de bril. uiteraard kun je deze race niet makkelijk rijden zonder roll-off. Zorg er voor dat je je brillen van te voren voorbereid en je voldoende rolletjes bij je hebt zodat je helper de bril alvast kan voorbereiden!

 

Uiteraard kun je bij Resa-Racing terecht om al je spullen in orde te krijgen voor de zwaarste strandrace ter wereld! 

 

Heb je nog vragen? Mail of bel gerust!  
 

 

Resa-Racing
Rondeelweg 8
7482 RC Haaksbergen
06-53880875