• Advies in de winkel
  • Grote eigen voorraad
  • De beste a-merken op MX-gebied
  • Levering door heel Benelux, ook motoren en moto-bikes!

Protectie

Categorieën

Weergegeven:
Sorteren op:

Protectie voor extreme sporten

Iedere extreme sporter weet hoe belangrijk veiligheid en bescherming zijn, en menig mountainbikers, motorcrossers en fietscrossers gaan dan ook op zoek naar de beste protectie. Aan dergelijke sporten zijn immers altijd risico's verbonden - waardoor het rijden je wel een extra kick geeft, maar ook heel gevaarlijk kan zijn - en dat is precies waarom kwalitatieve protectie zo belangrijk is. Het wil immers niet zeggen dat je veel plezier aan je rij-ervaring wil beleven, dat je daarvoor aan veiligheid moet inboeten.

Nekbraces, om je hoofd erbij te houden

Extreme sporten vragen dat je je hoofd erbij houdt - letterlijk én figuurlijk. En als je niet wil dat de snelheid die je haalt of de trucs die je uitvoert je je kop kosten, dan is een nekbrace een goed idee. Een dergelijke brace biedt immers alle bescherming die je nodig hebt om grote klappen of te vangen en heelhuids terug thuis te komen. Een Leatt nekbrace biedt bijvoorbeeld optimale bescherming, maar gaat toch je snelheid en beweeglijkheid niet tegenwerken dankzij de carbon uitvoering.

Een bodyprotector : essentieel voor elke extreme sporter

Natuurlijk wil je niet dat enkel je hoofd, maar ook je lichaam heel blijft, en daar kan een bodyprotector ongetwijfeld voor zorgen. Dergelijke protectie is verkrijgbaar is verschillende ontwerpen, waarbij de uitvoering is aangepast aan de sport waarvoor hij bedoeld is. Zo zijn protectors voor motorcrossers van soft impact schuim stevig en relatief licht, maar voorzien ze ook in een goede ventilatie en beweeglijkheid om beter te kunnen manoeuvreren. Als enduro of offroad crosser kun je echter wel wat extra bescherming gebruiken (bijvoorbeeld tegen uitstekende takken in het wild) en daarom zijn deze vesten dan ook uitgerust met extra schouder -en elleboogbescherming.

Op de knieën voor kniebraces/kappen

Extreme sporters kunnen het over één ding zeker zijn: de knieën zijn één van de kwetsbaarste gewrichten van het hele lichaam, en een val van de crossmotor of fiets kan heel wat schade aanrichten. Je knieën optimaal beschermen tegen stoten, vallen en klappen is dan ook van groot belang, en waarmee kan dat beter dan met een kniebrace? Dergelijke braces zijn ideaal ter preventie van blessures, maar vaak laat men ze links liggen door de ietwat hogere kostprijs. Ze zijn nochtans onmisbaar om schade aan bijvoorbeeld kniepezen en kruisbanden te voorkomen, en zijn dus een echte must-have.
Als je je knieën goed wil beschermen maar beweeglijkheid wil behouden ( en niet te veel extra gewicht wil meezeulen), dan zijn kniekappen misschien een betere optie. Deze worden aan de knie bevestigd met elastieken en vormen de eerste lijn van defensie tegen stoten, stenen en bijvoorbeeld valpartijen op een harde ondergrond.

Een niergordel: je rug wil ook wat

Een niergordel - de naam zegt het zelf - beschermt de nieren, maar nog veel belangrijker, de ruggen -en lendenwervels in de wervelkolom. Tijdens het rijden met een crossmotor of mountainbike (waarbij schokken en stoten eerder regel zijn dan uitzondering) krijgen deze het immers vaak hard te verduren, en een goede bescherming wordt dan ook best niet onderschat.
Vooral bij crossmotors en fietsen waarbij achtervering ontbreekt is een niergordel dragen van belang. Dergelijke gordels zijn vooral populair in de off-road wereld, en dienen eigenlijk als rugsteun of verlengstuk van een body protector. Ook enduro-rijders zijn vaak uitgerust met een niergordel om slijtage van de wervels te voorkomen.
Niergordels van merken als Leatt bieden dankzij een velcro sluiting optimale bescherming voor de rug, en dankzij een 3DF forma worden impacten goed geabsorbeerd. Een uiterst brede tailleband biedt daarbij veiligheid en comfort. Niergordels bestaan al een tijdje, en vroeger werden ze vooral uit leer vervaardigd. Nu worden betrouwbaardere materialen, zoals elastische kunststof, gebruikt, waardoor de gordel niet alleen lichter is maar ook strakker kan worden aangetrokken.

Bescherm je lichaam zoals het hoort

Welke sport het ook betreft, protectie is onmisbaar. Of je nu van plan bent gekke toeren uit te halen met je mountainbike in een half-pipe, of gewoon de snelheidsduivel wil uithangen met je crossmotor op de track, niets kan voor meer veiligheid zorgen dan een degelijke, betrouwbare protectie-set met alles erop en eraan. Want als zich dan eens een ongeval voordoet, dan zal je ongetwijfeld blij zijn dat je die keuze hebt gemaakt.