• Advies in de winkel
  • Grote eigen voorraad
  • De beste a-merken op MX-gebied
  • Levering door heel Benelux, ook motoren en moto-bikes!

M1 Sporttechnik

Fietsfabrikant M1-Sporttechnik, opgericht in 1990, heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling, constructie en verkoop van carbon e-bikes van de hoogste kwaliteit. In 1994 ontwierpen ze de eerste mountainbike, de MAGMA RED HOT, met carbon monocoque frame. Vanaf 2015 zorgde de nu al legendarische SPITZING voor een revolutie in de e-bike-sector als 's werelds sterkste e-mountainbike. Als je naar onze geschiedenis kijkt, kom je al snel tot de conclusie: "We willen alleen carbon!" - wat er voor gezorgd heeft dat M1 Sporttechnik  geen ander materiaal gebruikt voor de frameconstructie. Noch staal, noch aluminium, titanium of zelfs scandium.


Lees meer
Weergegeven:
Sorteren op:

All Carbon or what? 

Als je naar onze geschiedenis kijkt, kom je al snel tot de conclusie: "We willen alleen carbon!" - wat er voor gezorgd heeft dat M1 Sporttechnik  geen ander materiaal gebruikt voor de frameconstructie. Noch staal, noch aluminium, titanium of zelfs scandium.

De voordelen spreken voor zich: Carbon is bijna 70% lichter dan aluminium. Met carbon kunnen zelfs de meest tegenstrijdige eigenschappen worden gerealiseerd: stijfheid en flexibiliteit, lichtgewicht constructie en veiligheid.

De professionele omgang met het composietmateriaal carbon en de productie en verwerking ervan zit in de genen van dit famliebedrijf. Als lid van de Fritzmeier Group profiteren zij van de knowhow van deze internationaal toonaangevende expert in innovatieve materiaaltechnologie - en dat doet M1 nu al voor tientallen jaren.

Zo bracht Fritzmeier de eerste volledig plastic ski op de markt. Een ski gebruikt door tweevoudig Olympisch kampioen Rosi Mittermeier. Of Robby Naish, die 15 wereldkampioenschappen won met de cultborden van het Fritzmeier-merk Mistral.

M1 Sporttechnik zijn pioniers in het fietssegment. Fietsfabrikant M1-Sporttechnik, opgericht in 1990, heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling, constructie en verkoop van carbon e-bikes van de hoogste kwaliteit. In 1994 ontwierpen ze de eerste mountainbike, de MAGMA RED HOT, met carbon monocoque frame. Vanaf 2015 zorgde de nu al legendarische SPITZING voor een revolutie in de e-bike-sector als 's werelds sterkste e-mountainbike. En net op tijd voor het 25-jarig jubileum is er met de SPITZING Evolution een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van e-bikes gezet. Wordt vervolgd....