Persbericht Bultaco Brinco

Geplaatst door Martine 23-02-2017 0 Reactie(s) Nieuws,

De Bultaco Brinco: de hemel op aarde voor elke motorcrosser

De terugkeer van een topmerk


Bultaco wist in het verleden al de harten van menig cross-fanaten te doen smelten, maar met de komst van de Bultaco Brinco doet het Spaanse merk er nog een schepje bovenop. In de goede zin dan. Want wat Don Paco Bultó, de oprichter van het topmerk, ook wilde bereiken, de creatie die de terugkeer symboliseert voldoet aan alle verwachtingen. Innovatie, passie en competitie zijn de kernwaardes van dit merk, en uiten zich dan ook volledig in deze nieuwe top-bike van formaat.

 

De Bultaco Brinco biedt alles wat een ‘motorbike’ kan bieden - en meer.

De revolutionaire Brinco komt in verschillende avontuurlijke types met variabele snelheden van 60km/u, tot heuse citybikes die 25-45 km/u gaan: zowel stadsliefhebbers als plattelandsmensen kunnen er dus van genieten. Indien je de Moto-Bike 100% elektrisch gebruikt, kun je een afstand van minimaal 30km halen en met meetrappen zelfs tot 100km. De Moto-Bike is voorzien van een Lithium-Ion batterij met 1,3 kw/u, en een 2000W/2KW sterke naafmotor met wel een koppel van 60Nm. 

 

Wetten zijn er dan misschien wel om gebroken te worden, maar de Bultaco Brinco is ook op dit vlak een voorbeeld: als vervanger voor een 'speed-pedelec' - waarvan het gebruik onderworpen is aan een aantal regels - kan de Brinco goed tellen, want dankzij de sterke motor en accu voelt men zich een volwaardig chauffeur op de openbare weg. De modellen met kentekenplaat mogen op de weg gebruikt worden (de RE, C en S types) en zijn te koop vanaf 5.950 euro. Voor de extremere rijder is het type R met noppenbanden verkrijgbaar voor 5.350 euro. Zelfs motorbike- of mtbfans met een lichamelijke beperking hebben vanaf nu heel wat meer vrijheid dankzij de speciale gashendel. Op de koop toe rijdt de bike geruisloos, is er geen benzine nodig en volstaat een minimum aan eenvoudig onderhoud.

 

Eendracht maakt macht, ook voor Bultaco

 

De kracht en reputatie van de Bultaco werd nog méér bewerkstelligd dankzij een samenwerking tussen Resa-Racing en Bultaco België, wat het importeren van de nieuwe Bike naar Nederland mogelijk maakte. Het nieuwe concept van de bike voldoet aan veel verwachtingen, maar raast langs de andere kant ook volledig in tegen andere: zo wordt de knaller door de ontwerpers zelf bestempeld als een echte FUN-bike in plaats van een louter competitief model, terwijl de optimale prestaties en het stijlvolle karakter allesbehalve aan een kinderachtige crosser doen denken. 

 

De nieuwe Moto-Bike van Bultaco wordt door Resa-Racing Hengelo met een knal op de Nederlandse markt gezet en betekent dan ook het begin van een exclusief imago in het land: het aantal dealers zal de 20 trouwens nooit overschrijden, en dat voegt alleen nog maar waarde toe aan wat het merk te bieden heeft. Resa-Racing (Bultaco Twente) biedt een heel gamma aan Bultaco Moto-Bikes, en voor de echte fans maakt de Bultaco Experience - een buitenrit in het bos of de stad, waarbij men de kwaliteit van de crossers eigenhandig kan ervaren - het allemaal nog veel beter.

 

Bultaco Brinco Rock your Day

Laat een bericht achter