• Advies in de winkel
  • Grote eigen voorraad
  • De beste a-merken op MX-gebied
  • Levering door heel Benelux, ook motoren en moto-bikes!

STARK VARG

Geplaatst door Martine 29-04-2022 0 Reactie(s) Producten,Nieuws,

STARK VARG NU VERKRIJGBAAR BIJ RESA RACING!


De nieuwe fabrikant van elektrische motoren, Stark, heeft onlangs de Varg onthuld, een binnenkort in massa geproduceerde 80 pk sterke batterij-aangedreven motor die een revolutie teweeg zal brengen in de motorcross als de lichtste en krachtigste die er is.
De Varg (Zweeds voor wolf), gecreëerd door een 42-koppig team in Barcelona, is ontstaan uit de collectieve geesten van enkele van de slimste en besten van de sport - te beginnen met de oprichter van 24mx.com en de Zweed Anton Wass, voormalig KTM big cheese Paul Soucy en testrijder Sebastien Tortelli.

 
 

's Werelds snelste crossmotor?

De VARG is ontwikkeld met een duidelijk doel, om te laten zien dat elektrische technologie superieur is aan benzine door beter te presteren dan alle traditionele motorcrossmodellen die beschikbaar zijn. Hij is krachtiger, lichter en heeft aanzienlijk minder motortraagheid dan alle benzinemotoren, waardoor je een betere wegligging en een verbeterde rijbeleving krijgt. Misschien wel de sterkste adrenalinestoot die je kunt kopen. En er is geen geluid, wat betekent dat je bijna altijd en overal kunt rijden. De motor, voertuigregeleenheid, omvormer en het accupakket zijn allemaal ontwikkeld door het team van specialisten van Stark Future op het gebied van high-power elektronica. Ze hebben samengewerkt met hun ingenieurs en hebben uitgebreide ervaring in de motorcross- en motorindustrie gecombineerd om de krachtbron te integreren in een chassis dat past bij het baanbrekende vermogen. Het team heeft dit bereikt door een proces dat gericht is op het uitdagen van de norm om te innoveren en zowel functie als prestaties te verbeteren. Voor een aantal van die verbeteringen is nu patent aangevraagd. 

HET DOEL

Het uitdagen en inspireren van de motorindustrie door 's werelds snelste en meest uitdagende crossmotor te bouwen. Om de ultieme uiting van emotie op twee wielen te creëren. Om te bewijzen dat elektrische techniek superieur is aan benzine. Wij verleggen de grenzen van de technologie om de toekomst van motorrijden opnieuw vorm te geven. Door elektrische motorfietsen te bouwen die ver boven de traditionele techniek uitstijgen, inspireren wij de wereld op weg naar duurzaamheid.

 


DE NIEUWE NORM

GRENZELOZE PRESTATIES

Wat voor motor wilt u vandaag rijden? Een 125cc tweetakt? 250cc of 450cc viertakt? De VARG is ’s wereld veelzijdigste en geavanceerdste crossmotor. Eenvoudig aan te passen en af te stellen aan de eigen rijstijl en -ervaring, op elke circuit. De Stark VARG-app geeft u beschikking over wel 100 rijmodi, waarbij de vermogensafgifte, motorrem, tractieregeling en het virtueel vliegwiel stuk voor stuk aan te passen zijn op uw wensen, waarvan u tegelijkertijd vijf modi actief in gebruik kunt hebben op de motor. Mocht u zich afvragen of u genoeg vermogen krijgt, geen zorgen! De VARG is uitgerust met een krachtbron met een topvermogen van 80pk – 30% meer dan een gemiddelde 450cc viertakt. U heeft daarnaast 938 Nm op het achterwiel om mee te spelen, ruim het dubbele van welke 450 dan ook. Tem de kracht van de VARG. U kunt het vermogen terugvoeren naar 1pk of opvoeren naar 80pk in een kwestie van een paar seconden met de Stark VARG-app, een intuïtieve en uitgebreide applicatie voor op je smartphone. Beschikbaar voor zowel Apple- als Android-toestellen.


INDRUKWEKKENDE ACTIERADIUS

De VARG beschikt over de accu met de hoogste energiedichtheid ter wereld. 6kWh aan accucapaciteit bij een gewicht van minder dan 32kg – dat is inclusief behuizing, accumanagementsysteem en alle noodzakelijke randcomponenten.

Dit alles dankzij meerdere revolutionaire innovaties, waarop patenten aangevraagd zijn, zoals de magnesium honingraatstructuur van de behuizing, het nooddruksysteem en de enkelzijdige configuratiestructuur van de accucellen.

De actieradius van de VARG is vergelijkbaar met die van de volle tank op een 450cc crossmotor. Een MXGP-race van start tot finish doet de VARG moeiteloos, evenals tot wel zes uur aan gematigd endurorijden. Volledig opladen neemt slecht 1 à 2 uur in beslag, afhankelijk van de lader en de stroomvoorziening. Baanbrekend accuontwerp: de VARG maakt gebruik van een gepatenteerd lichtgewicht honingraatontwerp voor de batterijbehuizing, dat de accucellen middels de ‘flying V’ direct met de behuizing verbindt. Dit zorgt voor goede geleiding en zo zorgt de behuizing voor luchtkoeling. Het resultaat is een perfect gelijkmatig gereguleerde accutemperatuur, waardoor er geen noodzaak is voor onnodig gewicht toevoegende vloeistofkoeling. Compact, licht en sterk: de honingraatstructuur zorgt ervoor dat de behuizing sterk, lichtgewicht en uiterst compact is – wat allemaal bijdraagt aan de wendbaarheid van de VARG. Veiligheid: de VARG heeft een volledig waterdicht accupakket dat strenger gecontroleerd wordt dan de vereiste IP69K-norm. De sterke honingraatconstructie garandeert dat de accu’s goed bestand zijn tegen schokken, waardoor u kunt vertrouwen op een duurzame, veilige en lichtgewicht accupakket.
 

ONGELOFELIJKE BESTUURBAARHEID

Met een opgeladen rijklaargewicht van 110kg is de Stark VARG met recht een lichtgewicht. De elektrische krachtbron heeft slechts een fractie van het aantal bewegende delen van een verbrandingsmotor. Dat voordeel zorgt een vederlichte rijbeleving. Door de krachtbron als dragend deel van het chassis te ontwerpen, konden we een motorcrossframe ontwikkelen dat bijna de helft weegt dan dat van de concurrentie. En dat dat alles zonder in te boeten op framesterkte of de gewenste flex-karakteristieken. Elektrische carbon sleeve-motor produceert slechts een klein deel van de frictie die een viertakt, of zelfs een tweetakt genereerd. Dit voegt toe een uniek lichte en wendbare rijbeleving. Het beste zijn als uitgangspunt: wij hebben de beste crossmotoren die verkrijgbaar zijn vakkundig getest en geanalyseerd. Vanuit die data destilleerden wij kennis om een rijwielgedeelte ontwerpen met de ideale balans van flex alle richtingen, met als eindresultaat een voorspelbare, stabiele en comfortabele rijervaring. Premium vering en demping: leunend op de samenwerking met Kayaba en Technical Touch, is de VARG uitgerust met 310mm veerweg voor zowel de voorvork als de mono-achterschokdemper. De schokdemperlinks hebben focus op comfort en stabiliteit, evenals het verbeteren van de grip. Rijders hebben beschikking over zeven verschillende instellingen binnen een stelbereik van 5kg. Zo kunt uw vering en demping aanpassen aan uw gewicht en rijervaring.

 

EENVOUDIG IN GEBRUIK

Fluisterstil: rijd waar je wilt, wanneer je wilt en pak de mogelijkheid te rijden naar plekken die je nooit droomde te bereiken, dankzij de nagenoeg compleet stille elektromotor. Schoon: geen uitstoot, ook geen filters en eenvoudig onderhoud. De VARG heeft niet veel meer onderhoud nodig dan een fiets. Goedkoper en minder verloren tijd: je hoeft niet te tanken, minder onderdelen om te vervangen en dus minder tijd verloren aan onderhoud. Dat betekent meer tijd om te rijden. 

 

Bent u onder de indruk en bent u van plan een Stark Varg aan te schaffen?
Twijfel dan geen seconde en bestel hem direct! Voor een aanbetaling van €250 heeft u uw eigen Stark Varg gereserveerd.  

Vanaf september dit jaar is het voor iedereen mogelijk om een proefrit te rijden op een van onze demo's. 
Heeft u nog vragen? Mail of bel gerust met ons!

Resa - Racing
Rondeelweg 8
7482 RC Haaksbergen
info@resa-racing.nl
074- 2 567 258