Rick Elzinga ruikt aan de top tien in het EK 125cc in Italie

Geplaatst door Martine 02-03-2016 0 Reactie(s) Nieuws,

Rick Elzinga van het MJC Yamaha team is in de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Italiaanse Arco di Trento dicht bij een top tien plaats gekomen. In de tweede manche pakte de rijder uit Zenderen een hele goede start en wist zich lang in de top tien te handhaven. Door een foutje waarbij hij buiten de baan belandde, finishte hij uiteindelijk op een knappe elfde plaats. In de eerste manche moest Elzinga met een kapotte bril de pits in om een andere op te zetten waardoor het scoren van punten niet meer mogelijk was.

 

Omdat Rick de laatste paar weken verre van fit was, werd op woensdagmiddag pas besloten om af te reizen naar Italie. Rick voelde zich goed en wilde er voor gaan in deze tweede EK-wedstrijd van het seizoen. In de training ging het lekker en wist hij zich met een elfde tijd rechtstreeks te kwalificeren voor de wedstrijd.


 


 

 

                     Rick Elzinga EMX125 Italie 2016        Rick Elzinga EMX125 Italie 2016

 

In de eerste manche kwam hij goed uit de start en gelijk vanaf dat moment was duidelijk dat er hard gewerkt moest gaan worden. Het is moeilijk om op dit circuit plaatsen winst te boeken en omdat het ook nog regende, werden de lijnen om in te halen steeds beperkter. Op een negenentwintigste plaats kwam hij uit de eerste bocht maar kreeg gelijk in de tweede bocht een tegenslag voor de kiezen. Zijn roll off systeem ging kapot waardoor hij zijn vizier niet meer kon verschonen. Hij probeerde een aantal ronden door te rijden maar omdat het circuit vrij nat was, werd het zicht steeds slechter en besloot hij om de pits in te gaan voor een nieuwe bril. Veel plaatsen gingen hierbij verloren en in de achterhoede moest hij aan een inhaalrace gaan beginnen. Om de verschillen tussen de rijders bijzonder klein waren, kon hij nog slechts een aantal rijders passeren en kwam op een vijfendertigste plaats over de finish.

 

                           EMX125 Italie 2016: Rick Elzinga

 

Op zondagochtend was het droog en lag het circuit er vele malen beter bij dan op zaterdag. Ditmaal vertrok hij als een speer bij de start en kwam op een zevende plaats door de eerste bocht. Omdat een rijder voor hem uitviel, schoof hij door naar een zesde plaats. Ondanks het feit dat hij tussen rijders reed die normaal sterker moeten zijn dan Rick, hield hij zich ronde na ronde goed staande. Lang heeft hij in de top tien gereden maar door een kleine foutje waarbij hij buiten de baan belandde, kwam hij na een sterk gereden wedstrijd op een elfde plaats over de finish. Omdat Rick pas net in deze klasse komt kijken, is dit een geweldig resultaat voor de coureur uit Zenderen. Rick en het team hadden dit resultaat nodig en zien de volgende wedstrijden dan ook met vertrouwen tegemoet.

Na zijn goede resultaat van in de tweede manche eindigde hij in het dagklassement op een zestiende plaats. In de tussenstand om het Europees Kampioenschap bezet hij nu de vijfentwintigste plaats. Over twee weken krijgt het kampioenschap zijn vervolg in het Spaanse Talavera de la Reina.


 

Rick wil het MJC Yamaha team, Reiger Suspension, MX Twente en alle sponsoren bedanken die in hem geloven.

 


Daguitslag EMX125 in Italie:

1 Stephen Rubini 47 Pnt

2 Gianluca Facchetti 40 Pnt

3 Jago Geerts 40 Pnt

4 Pierre Goupillon 36 Pnt

5 Roan van de Moosdijk 30 Pnt

16 Rick Elzinga 10 Pnt

 

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:

1 Jago Geerts 90 Pnt

2 Stephen Rubini 69 Pnt

3 Roan van de  Moosdijk 68 Pnt

4 Pierre Goupillon 62 Pnt

5 Zachary Pichon 55 Pnt

25 Rick Elzinga 10 Pnt

Laat een bericht achter